Kunstboek BEWOGEN BRONS

Op 18 september 2010 heeft Uitgeverij P het kunstboek "Willy Peeters/ BEWOGEN BRONS" voorgesteld. Dit was ook de start van een uitgebreide tentoonstelling op het domein "den Ijzerenberg" in Winksele.

Het boek wordt opgebouwd aan de hand van foto’s van Philippe Debeerst en teksten van de auteurs Johan Van Cauwenberge en Jan Simoen. Het boek biedt een overzicht van de beeldhouwwerken van Willy Peeters van 1982 tot 2010 en belicht de verschillende aspecten van zijn werk.  Kunstrecensent Johan Van Cauwenberge schrijft een tekst over de thematiek in het werk en plaatst het in een ruimere context. Auteur Jan Simoen belicht verschillende aspecten uit het leven van de kunstenaar. Uitgeverij P 
Uitgeverij P bestaat begin 2010 twintig jaar. Specialisaties zijn voornamelijk originele hedendaagse Nederlandstalige poëzie (o.a. Hubert van Herreweghen, Anton van Wilderode, Wannes van de Velde, Lucienne Stassaert, Willy Spillebeen), vertaalde poëzie uit de wereldliteratuur (van de klassieke oudheid over de renaissance tot heden), thematische bloemlezingen (o.a. van Paul Claes en Jozef Deleu), boeken omtrent de Leuvense geschiedenis en architectuur, kunstmonografieën (o.a. Luc Hoenraet, An Goris, Jozef van Ruyssevelt, Hugo Heyens, Paul de Roy en nu Willy Peeters). 

Philippe Debeerst 
Philippe Debeerst werkt als zelfstandig fotograaf. Hij verdiende zijn eerste sporen in de publiciteits- en industriële fotografie; later maakte hij foto’s voor een aantal kunstmonografieën en tijdschriften. Gepassioneerd door licht, slaagt Debeerst erin op een subtiele manier objecten een eigen ruimtelijke dimensie te geven.Hij werkte voor meerdere uitgeverijen, zoals Lannoo, Ludion, Davidsfonds, Pourparler uit Marcq-en-Baroeul (FR) en Uitgeverij P.  Recent maakte hij de foto’s voor de uitgave “Geheime archieven van het Vaticaan” voor VDH Books. 

Johan Van Cauwenberge
Johan Van Cauwenberge woont in Leuven en is als kunstrecensent en hoofdpresentator verbonden aan VRT KLARA. Redacteur Muziek & Woord. Docent kunstkritiek aan het Instituut voor Journalistiek in Brussel. Hij gaf lezingen, schreef essays en maakte radioportretten van talrijke hedendaagse beeldende kunstenaars. Publiceerde een tiental duchtbundels en maakte in 1994 assemblages / sculpturen rond het hoofd van Dante (in boekvorm uitgebracht bij Uitgeverij P, Leuven). Schreef monografieën over LucHoenraet, Hans Bruyneel, Jef van Grieken, Gerard Holmens…. 

Jan Simoen 
Jan Simoen is een Leuvens jeugdauteur. Publiceerde tot nu toe een twaalftal kinderboeken en jeugdromans, waarvan er meerdere bekroond werden in binnen- en buitenland. Schreef ook hoorspelen en toneelstukken. Geeft sinds 1976 les aan het Leuvense Heilige-Drievuldigheidscollege